Rólunk írták

IX. Kanizsai Bútornapok (2006 tavasz) | X. Kanizsai Bútornapok (2006 ősz) | XI. Kanizsai Bútornapok (2007 tavasz) | XII. Kanizsai Bútornapok (2008 tavasz) | XIV. Kanizsai Bútornapok (2010 tavasz)| XV. Kanizsai Bútornapok (2011 tavasz)| XVI. Kanizsai Bútornapok (2012 tavasz)

IX. Kanizsai Bútornapok 2006. március 10-12.

Ismét bútorkiállítás

A héten ismét megnyitotta kapuit a tavaszi bútorkiállítás a MÁV csarnokban, hogy mind a szakmának, mind a város lakóinak, illetve a távolabbról érkezőknek is bepillantást nyújtson az idei bútordivatba, az új termékek skálájába, a legújabb formák, technikai megoldások világába. A tavaszi kiállítás már a kilencedik, s ősszel a jubileumi tizedik várja majd az érdeklődőket. Mint minden elődje, ez az idei kiállítás is nyújt újat amellett, hogy a már a korábbi években megszokott, nagyon jó színvonalon, a látvány mellett kellemes kikapcsolódást is biztosít az érdeklődőknek, akik ingyen tekinthetik meg a kiállítást. Az idei bútorkiállításról Hohl Lászlót, a FA-SZA elnökét kérdeztük.


— Milyen újdonság várja a látogatókat az idén?

— Azok, akik minden évben kilátogatnak a kiállításra, már tudják, kellemes környezet, szép standok várják vendégeinket. Ebben nincs semmi új. Az idén is igyekeztünk mindent megtenni annak érdekében, hogy a korábbi években megszokott színvonal várja a látogatókat. Ami a korábbi évekhez képest eltérő, hogy a bejáratnál, egy önálló kis szigeten helyeztük el a tombolatárgyakat, azokat a nagyon szép kialakítású ajándéktárgyakat amelyeket az idén is - a korábbi évek hagyományaihoz hasonlóan - kisorsolunk a látogatók között. Az idén is egymillió forint az összérték, s az ajándékok között van többek között kárpitos garnitúra, mahagóni fésülködőasztal, cseresznyefából készített tévé állvány, kanapé, asztal. Az értékes nyereményekért érdemes kitölteni a szelvényt.

— Mit láthatunk a standokon?

— Jelen van minden, ami érdekes, különleges. Vannak hétköznapi, megszokott dolgok. és egészen újszerűek is. Láthatunk hipermodern konyhát, de jelen vannak a polgári otthonokat idéző bútordarabok is

— Mi ma a bútordivat?

— Egyszerre van jelen a modern stílus és a nyugodt polgári ízlést szimbolizáló megfogalmazás. A modem formák egy kicsit a hetvenes évekre is emlékeztetnek, de az anyagok. a technika tekintetében ezek modern lakásfelszerelési, berendezési tárgyak.

— A korábbi években szakmai programok is kapcsolódtak a kiállitáshoz. Így van ez az idén is?

— Igen. Szerdán volt az Országos Asztalos és Faipari Szövetség Zala megyei tisztújító közgyűlése. A közgyűlést követően a szervezet képviselői is kilátogattak a kiállításra. A szakmai programok sorában a következő a Pannon Fa- és Bútoripari Klaszter klaszterbizottsági ülése pénteken, és ők zsűriznek az Országos Asztalosipar Szövetséggel közösen pénteken. Pénteken este lesz a Faipari Szakosztály ünnepi közgyűlése is. Ott adják majd át a díjakat is. A legjobb kárpitos bútor díját a Pannon Fa- és Bútoripari Klaszter, a legjobb asztalos bútorét az Országos Asztalos és Faipari Szövetség, a legszebb stand díját pedig az önkormányzat ajánlotta fel, amelyet várhatón Litter Nándor ad majd át, aki vendége lesz a közgyűlésnek.

— Hány kiállító van jelen?

— Tíz kiállító van az idén is.

— Önnek milyen munkáit láthatjuk az idén?

— A tavaly elismerést nyert Senator bútorcsalád egy-két speciális elemét többek között. Valamint az Admiral bútorcsalád egy újabb variációját, hiszen folyamatosan ezen dolgozunk, hogy ezt még tovább fejlesszük.



2006-03