Rólunk írták

IX. Kanizsai Bútornapok (2006 tavasz) | X. Kanizsai Bútornapok (2006 ősz) | XI. Kanizsai Bútornapok (2007 tavasz) | XII. Kanizsai Bútornapok (2008 tavasz) | XIV. Kanizsai Bútornapok (2010 tavasz)| XV. Kanizsai Bútornapok (2011 tavasz)| XVI. Kanizsai Bútornapok (2012 tavasz)

<<-Előző | Következő->>

Multik ellen egyedi termékekkel


Országosan is példaértékű lehet az a fajta együttműködés, melyet a Nagykanizsán lévő vállalkozások valósítottak meg - utalt a Faipari Szakosztály Egyesület által életre hívott Kanizsai Bútornapokra Molnár Péter, a Magyar Asztalos és Faipari Szövetség országos elnöke.

 

A pénteken megnyílt Kanizsai Bútornapok ékes példája az összefogás erejének, hiszen a kiállítók a gazdasági körülmények ellenére is vállalták a bemutatóval járó költségeket. A Faipari Szakosztály Egyesület által tömörített bútoripari vállalkozók idén új ötletekkel, színekkel, formavilággal léptek a közönség elé. A kiállítás egy örömteli jubileumnak is apropót adott, mint kiderült: Hohl László éppen 25 évvel ezelőtt indította el saját vállalkozását. - Sok szép emléket őrzök az elmúlt 25 évből, melyeket egy apró kiállítás keretében be is mutatok az érdeklődőknek - mutatta Hohl László, aki szerint a gazdasági válság miatt egyre több iparos kénytelen lehúzni a rolót. - A hazai piacot elárasztották a multik, velük pedig nem tudunk versenyezni az árak tekintetében. A külföldi piacnyitás is kockázatos lenne manapság, ezért inkább kivárunk, megpróbáljuk átvészelni a válságot.

 

 

Molnár Péter, a Magyar Asztalos és Faipari Szövetség országos elnöke nem volt ennyire borúlátó, szerinte a hazai mesterek kreativitása nemzetközileg is elismert. A vállalkozásoknak elsősorban a hazai piacot kell megcélozni, s olyan minőségi, egyedi bútorokat gyártani, melyre a multik nem képesek. Az országos elnök szerint a kanizsaiak összefogása, az évenként megrendezésre kerülő bútorkiállítás jó példa lehet másoknak is, hiszen egy búroripari vállalkozó egyedül nem képes ilyen szintű marketingtevékenységet kifejteni.

 


megjelent: Zalai Hirlap

2010-03